Nyheter från RF

Luleå tekniska universitet, Högskolan i Gävle och Högskolan i Skövde blir nya Elitidrottsvänliga lärosäten från och med halvårsskiftet 2020. En satsning som ska stärka svensk idrotts internationella konkurrenskraft.

Idrottsrörelsen tilldelas 5i12-rörelsens pris för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism, för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Priset delas ut i riksdagen den 4 december.

Nu är det dags att nominera Årets Idrottsförening, RF:s egen kategori i Årets Eldsjäl. Temat i år är Paraidrott – idrott för alla. Var med och nominera en förening som inkluderat och engagerat idrottare med funktionsnedsättning.

Ungas intresse för träning och hälsa ökar och fler vill vara med och påverka samhället. Om idrottsrörelsen lyckas ta till vara ungas engagemang kan fler fortsätta att idrotta längre, enligt Ungdomsbarometerns rapport om ungas träningsvanor.

Den 14 november hölls utbildningen ”Idrottsrörelsens terrorberedskap” i Stockholm. Satsningen är ett led i samarbetet mellan Riksidrottsförbundet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polismyndigheten.

Riksidrottsförbundets samarbetspartner Folkspel delar i år ut hela 142 miljoner kronor till idrottsrörelsen. En viktig intäkt för Ullareds Idrottsallians och många andra idrottsföreningar i landet.

Framåtfonden fortsätter stötta projekt som inspirerar till rörelse i nya aktiviteter. Bland projekten i höstens utdelning finns Skateboardförbundets satsning på nybörjarkurser för barn och föräldrar.

Riksidrottsstyrelsen har beslutat om nya former för ekonomiskt stöd till idrotten. Målet är att idrotten ska nå fler, att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla kan vara med oavsett förutsättningar.

Upplevelseinstitutet har på uppdrag av Riksidrottsförbundet och Malmö stad utvärderat SM-veckan sommar i Malmö. Analysen visar på ett fortsatt stort intresse och en hög turistekonomisk omsättning för evenemanget.

Nomineringsjuryn för Idrottsgalan 2020 sammanträder i början av november. Specialidrottsförbunden behöver skicka in sina förslag på nomineringar senast den 25 oktober.

I podden Idrott och politik lyfter RF-medarbetarna Mattias Hjelmberg och Tina Sahlén olika politiska frågor ur idrottens perspektiv. Den här veckan handlar det om Vänsterpartiets idrottssatsningar.

75 idrottare får RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2019–2020. VM-klättraren Hannes Puman från Eskilstuna, kulstötaren och svenska rekordhållaren Fanny Roos från Ljungby och ishockeyspelaren Olivia Karlsson från Forshaga är tre av dessa.

Idrottsrörelsen får som tidigare aviserats 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre, när regeringen idag presenterade budgetpropositionen för 2020. Det totala stödet till idrotten är 1 974 311 kronor för 2020.

Matchfixing är ett problem som inte stannar vid landsgränser. Idag har de nordiska idrottsförbunden beslutat att öka samarbetet ytterligare genom gemensamma regelverk för avstängningar över landsgränser.

Idrottsrörelsen får 20 miljoner kronor för att utveckla idrott för äldre. Den glädjande nyheten presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) inför kommande höstbudget.

Spela Bingo och stöd Idrotten!

logga_alone_500x172

Stöd Tunalids RK och handla från kända nätbutiker HÄR