Nyheter från SF

Angelica Augustsson Zanotelli slog igenom med dunder och brak när hon vann världscupen i Göteborg 2011. Därefter följde mästerskapsuppdrag och stortävlingar med egensinniga stoet Mic Mac. Nu är Angelica tillbaka på toppnivå med ett nytt fuxsto.

Lördag på GCT Stockholm

(2021-06-19 18:14)
Det var mycket blågult under första halvan av lördagen på Stockholms Stadion. Peder Fredricson vann både lagklassen och unghästklassen. Men i kvällens Grand Prix-klass var det stolpe ut. Henrik von Eckermann var bästa svensk på åttonde plats.

Svenska fälttävlansryttarna levererade strålande ritter i Luhmühlens fyrstjärniga terräng. Förbundskapten Fredrik Bergendorff var nöjd med det han såg och ger ekipagen beröm.

Hela A-truppen i dressyr är i helgen och tävlar vid de fyrstjärniga tävlingarna i Le Mans, Frankrike. Här är det viktigt att prestera om man siktar på en OS-plats. Patrik Kittel vann fredagens Grand Prix och Antonia Ramel var trea i küren.

De internationella hopptävlingarna med Longines Global Champions Tour är igång på Stockholms Stadion. Världseliten är på plats och SVT sänder direkt fredag, lördag, söndag.

Nu är det klart vilka kommentatorer och experter som ska guida TV-tittarna under OS i Tokyo. Discovery är bolaget som har sändningsrättigheterna och de har rekryterat en rad tunga ridsportnamn för att bjuda på bästa möjliga upplevelse i TV-sofforn...

Ryttarna till EM i dressyr för young rider och junior är klara och presenterades av landslagsledarna på tisdagen.

Det blir inget extra tävlingsår för de ponnyryttare som fyller 20 år under 2021, inte heller förlängs unghästtiden för berörda hästar 2021. Det, bland annat, fastställdes av Tävlingssektionen på deras senaste möte.

Under söndagens stora Grand Prix i Uggerhalne slog Jens Fredricson och Markan Cosmopolit till med vinst. Ekipaget var de enda som lyckades hålla nollan genom de två omgångarna över 1,50-hinder.

Paradressyrryttarna Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström satsar för fullt inför Tokyo och Paralympics. Under helgen har de tagit fina placeringar i Nederländerna. – Det var ett väldigt tufft genrep, säger landslagsledaren Agneta Aronsson.

Fälttävlansryttaren Louise Romeike hade en minst sagt lyckad helg i Westerstede i Tyskland. Efter tre discipliner blev det två topplaceringar i den tvåstjärniga korta klassen.

Svenska dressyrryttaren Jeanna Högberg och nya stjärnskottet Lorenzo tog en andraplacering i fredagens Grand Prix samt en fjärdeplats i lördagens Grand Prix Special i Achleiten.

Svensk GP-seger i Hagen

(2021-06-11 17:54)
Ebba Danielsson vann Grand Prix-klassen för juniorer vid de internationella tävlingarna i Hagen, Tyskland, på fredagseftermiddagen. På söndagen fortsatte de svenska framgångarna genom ponnylaget som tog silver i Nations Cup.

Ingen ny seger i La Baule

(2021-06-11 14:42)
Det blev ingen ny seger för Sverige i nationshoppningen i franska La Baule. Efter en fin förstarunda halkade det svenska laget ner i resultatlistan i omgång 2. Under lördagens 1,50-hoppning tog Angelica Augustsson Zanotelli revansch.

Nordiska Mästerskapen i dressyr rids i månadskiftet juni/juli och trupperna är uttagna.

E-post: tunalid@live.se