Teori v 10.

08 FEB 2017 13:50
Tunalids ridklubb erbjuder v 10 följande.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2017 14:01

MÅNDAG: Uteritt Kl 12.00 Pris 100 kr, anmälningar görs i stallet.

Gaby Young Shing- Pettersson träning/clinic Start kl 15.00- 15.30. Kvällens tema blir Hoppningens grunder, då Gaby kommer rida och visa med en av våra skolhästar. 15.45 kör träningarna igång. Anmälningar till träning görs via mail. This is a mailto link Pris:330 kr, för klubbens ryttare, 350 för icke medlem,  För entre icke medlem 50 kr.

TISDAG: Skötar träff kl 10- 11 ( skötsel av sadel och träns.) Vi syns i stallet J

Hoppträning / Dressyrträning. För ridskole ekipage.

Uteritt kl:12.00 pris 100 kr, anmälan görs på lista i stallet.

Onsdag: Patrik Gullberg  clinic. Kvällens tema: hästens naturliga gångarters betydelse. Patrik Kommer rida på ett par av våra skolhästar J Start Kl 19.00 Pris inträde 50 kr för icke medlemmar. Träningar för Patrik rids innan clinic. Anmälningar görs till Linnea Brandt.

Torsdag:

Clinic med Mia Skäryd kl 18.00-20.30 Pris 50 kr inträde, icke medlemmar.

Ryttaren i spegeln: Mia kommer prata och förklara om hur vårt fysiska mående återspeglas till hästen i ridningen. Har vi ont, spänner vi oss, är vi arg, får vi en häst som har ont, spänner sig och blir arg. Du kommer få en ny förståelse och insikt till både din häst, dig själv och varför ridningen blir som den blir. Vi får både teori och praktik denna kväll.

Kommentarer från tidigare deltagare:

"Medvetandegör både det mentala och fysiska i ridningen"

"Jag ska tillåta mig att lyckas, inte tänka att jag måste lyckas"

"Må bra! Rid bra!"

"Jag har tidigare lagt ner så mycket tid och energi på min häst och glömt mig själv. Mia lärde mig att hästen är en avspegling av mig och har hjälpt mig att få en bättre förståelse för min häst, mig själv och vår gemensamma prestation"

"Utgå från dig själv för att förbättra din ridning, spänner du dig så spänner hästen sig"

"Ger hästen och ryttaren de bästa förutsättningarna att få ut så mycket som möjligt av sig själva och varandra"

Född finlandssvensk, i Vasa. Flyttade till Sverige och Bollnäs 1967. Var Bollnäs trogen (med undantag av 6 år på vift) ända till 1992, och efter 17 år på Runemo Gård i Alfta åter i Bollnäs kommun. 6 år i Arbrå och nu i Rengsjö.

Började hästkarriären med att flyga av travaren Big Lemon, sen sopade jag stallgolv hos Kjell Eriksson. Stor lycka när jag en gång fick borsta Prins Bunter!

Gick över till ridhästar som sedan blev mitt yrke. Utbildade mig till Fritidsledare med ridprofil, därefter ridinstruktör. Har varit ridinstruktör/ridskolechef vid Bollnäs Ridsällskap, distriktskonsulent åt Ridfrämjandets Gävleborgsdistrikt och drev ridläger i egen regi under några år.

Har ridträning med inriktning på kroppsmedvetenhet hos ryttaren. Träningen bedrivs i Nytorps ridhus och i Rengsjö. Åker även till andra platser och har träningar.

Jobbar också med behandling av människor, KroppsVågen - massage, kinesiologi och Access Bars, och behandling av hästar och hundar - massage, kinesiologi och kraniosakral behandling. Och djurkommunikation.

Familj: Magnus, man och medarbetare. Barn Carolina 34, Andreas 29, Vilma 20, Magnus barn Johan 35, Jonatan 32.

Äter: Det mesta (utom grisfötter).

Dricker: Vatten och annat gott som det inte står "light" på.

FREDAG: Dekorativ hästvård kl: 15.00.

Anmälningar för aktiviteter utöver teorin, görs på lappar i stallet.

Skribent: Tina Andersson