Hoppa till sidans innehåll

Terminsstart

10 JAN 2019 13:12
Vi har avslutat 2018 med att hästarna fått lite välförtjänt vila efter julklappshoppningen och denna vecka kör vi igång vårterminen 19.
  • Skapad: 10 JAN 2019 13:12

Lektionerna har börjat och vi är peppade att göra en rolig och lärorik termin för våra elever och hästar.  

Innan jul hade vi lite skador på en del hästar. Eros fick gå på långtidsvila hos Fam Steffansson i Enånger, han ska nu tas hem och skos för att försöka sättas igång. Zidane gjorde illa sig i hagen och har sytt några stygn på ett framben men är nu återställd och får gå 1 lektion per dag under veckan. Drutten är igång efter sin konvalecens och ser mycket fräsch ut. Bruno är friskförklarad och sätts igång för att snart kunna gå lektioner igen. Sigge har fått en hovböld som nu är åtgärdad så han kan börja jobba igen. 

Vi i personalen är densamma som förra terminen, lektionerna hålls av Tina, Linnea och Kattis, på lördagar har vi ett antal duktiga elevinstruktörer som sköter om stall och prova-på ridningen. I stallet jobbar på veckorna Jonne, Peter och Susanne tillsammans med oss ridlärare. 

För Tunalids Ridklubb har vi också ett gäng privatryttare som ska ut och tävla. Vi kommer att ha lag i både dressyr och hoppning. Det blir ett spännande år att följa våra tävlingsryttare ute på banorna. 

Terminsplanering pågår för fullt med många olika aktiviteter på såväl veckor som helger, lapp sätts upp i stallet så fort det är klart. 

Stalljouren för våra elever börjar nu på söndag och datum för var och en av de ridande kommer att sitta i stallet. Håll utkik på grå tavlan där det står veckovis vem som har jour och vem som är handledare. Det är oerhört uppskattat av våra privathästägare att ni som är elever hos oss kommer och hjälper till i stallet en lördag eller söndagmorgon.

Våra lektionsponny/hästar hyrs också ut genom vårat delfodervärdssystem under lördagar på vårterminen. Är du intresserad av att vara delfodervärd, kontakta kontoret via vår mail eller Linnea - som är ansvarig. Vi blir mycket glada om alla hästar får en egen delfodervärd. Det går också att hyra häst enstaka dagar på helgerna för en härlig uteritt. Detta gäller dig som rider som elev hos oss. 

Vi önskar gamla och nya elever varmt välkomna till en ny termin.

MVH ridlärarna och hästarna :-) 

Skribent: Tina Hansback
Epost: Adressen Gömd
gilla_oss_pa_fb
VÅRA SPONSORER:
Sundbergs Bilplåt & Lack

Hälsingebygg

ABKH_logo_rgb

 

     Halsinglands_Sparbank_

sunfab

AndritzLogo
 
Iggesund_Logo_CMYK
house_of_martens
XYZtrading_logo_C-RGB

Tuna Björka

 


 

Org.nr: 887500-7612
Bankgiro: 419-5889

 Swish 1234993937


Postadress:
Tunalids RK - Ridsport
Tunaborgsvägen 26
82434 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702588070
E-post: This is a mailto link

Se all info