Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Tunalids Ridklubb är en ideell förening som tror på barns och ungdomars sunda utveckling. Hur vi som vuxna agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt för denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en drogpolicy där föreningens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och är till stöd för medlemmarna.  Utgångspunkten är att TRK skall utgöra en trygg miljö också ur drogsynpunkt. Föräldrar skall med förtroende kunna låta sina barn delta i föreningslivet. Detta ställer krav på föreningens alla vuxna som i sin samvaro med ungdomarna måste vara medvetna om sin roll som vuxna förebilder. Policy mot ALKOHOL:  Följande regler gäller:

  • Inga alkoholdrycker får förekomma i samband med verksamhet för barn och ungdom  t ex under läger eller tävlingar.

  • Ingen alkoholförtäring får förekomma på fester där ungdomar är med.

  • Föreningen skall i sponsorsammanhang avstå från åtaganden som kan uppmuntra eller på annat sätt leda till ökad alkoholkonsumtion.

    Om vi skulle upptäcka att någon av våra ungdomar dricker alkohol gör vi på följande vis:  - Enskilt samtal och kontakt med förälder.  Policy mot TOBAK:  Föreningen skall:

  • Se till att anläggningen är en rökfri anläggning.

  • Uppmuntra våra ungdomar att inte använda tobak.

    Upptäcks tobaksbruk hos någon ungdom gör vi på följande vis:  - Enskilt samtal och kontakt med förälder. Policy mot NARKOTIKA:  Användning av narkotika är förbjuden.  Om vi skulle upptäcka att någon av våra ungdomar använder narkotika gör vi på följande vis:  - Enskilt samtal och kontakt med förälder.  Ansvaret för att följa föreningens policy är gemensamt för föreningens medlemmar.  Det yttersta ansvaret ligger på styrelsen dit man som ungdom, förälder eller anställd kan vända sig vid behov om det skulle inträffa något problem som är svårt att hantera.  Om det skulle framkomma att någon vuxen bryter mot drogpolicyn tas detta upp i förtroendesamtal för vidare åtgärder

 

Uppdaterad: 19 FEB 2018 12:18 Skribent: Sylvia Gutierrez

Klubbkläder 
WebshopHudikProfil Logotyp

gilla_oss_pa_fb
VÅRA SPONSORER:
Sundbergs Bilplåt & Lack

Hälsingebygg

ABKH_logo_rgb

 

     Halsinglands_Sparbank_

sunfab

AndritzLogo
Iggesund_Logo_CMYK
house_of_martens
XYZtrading_logo_C-RGB
Org.nr: 887500-7612
Bankgiro: 419-5889

 Swish 1234993937


Postadress:
Tunalids RK - Ridsport
Tunaborgsvägen 26
82434 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702588070
E-post: This is a mailto link

Se all info